Mataró camina per la salut mental a la novena edició de la Marxa Salut Mental

Mataró camina per la salut mental a la novena edició de la Marxa Salut Mental

El diumenge 21 de novembre es va celebrar la novena Marxa per a la Salut Mental a la capital maresmenca. Una edició en la que la organització preveia que hi hauria una forta davallada d’assistents degut a la crisi sanitària que estem vivint i que, sortosament, no ha estat així. Fins a 715 persones van caminar per a visibilitzar la realitat de les persones que conviuen amb una problemàtica de salut mental i lluitar contra l’estigma.

La Marxa per a la Salut Mental està organitzada per Forum Salut Mental, federació d’entitats de la que formem part, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró. Diverses entitats i empreses, com ara Arep, Salut Mental Catalunya, la Colla Maimakansu  i el CFP formem part de la comissió organitzativa.

 

Alta col·laboració de voluntaris i voluntàries

La Marxa no seria possible sense les persones voluntàries. Enguany hi ha hagut un centenar de voluntaris/es. Hi han realitzat tot tipus de tasques: avituallament, muntatge i desmuntatge, fotografies, fer i donar esmorzar al finalitzar la cursa, tasques prèvies de preparació (o intendència), indicar als participants el recorregut i un llarg etcètera.

Entre les persones voluntàries hi ha membres de les entitats organitzadores, persones vinculades a la ciutat com Rosa Guanyabéns, d’ERC-MES-AM, alumnes de tercer d’ESO de l’Escola Sol-Ixent i de l’Institut Puig i Cadafalch que participen al Programa Comunitari  del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, persones de la colla Maimakansu, de les associacions Mataró Camina i Maresme Oncològic i del SRC Maresme del CFP.

 

Tret de sortida, dues rutes i un esmorzar final amb vistes al mar i música

La Marxa es va iniciar a les 9 del matí  a la Platja del Callao. La majoria de participants esperaven a primera hora per a començar a caminar per la Salut Mental. David Bote, alcalde de Mataró, i diversos regidors, com ara Laura Seijo, van ser-hi presents.

Hi havia dos possibles recorreguts: un de 8 kms, pel Passeig Marítim, i un de 12 Kms, fins a prop de l’ermita de Sant Miquel de Mata.

Tots els participants van gaudir d’un esmorzar amb vistes al mar al mateix punt d’inici i l’emanització musical de Disco Móbil Quim.

La Marxa es va produir sense incidents, en un ambient festiu i esportiu, emmarcat en la voluntat de mostrar la realitat de les persones que conviuen amb una problemàtica de Salut Mental i lluitar contra l’estigma vers aquest col·lectiu.

Des d’aquí volem agrair a tothom la seva participació, sigui organitzant, com a voluntàries o com a marxistes.

L’any que ve ja farà una dècada que tot això va començar. Es diu ràpid!