Més d’un centenar de persones participen a la 1a Festa de l’Esport Inclusiu a Mataró

Més d’un centenar de persones participen a la 1a Festa de l’Esport Inclusiu a Mataró

La Jornada “Esport per a Tothom” va ser una festa en la que petits i grans van practicar esports com el futbol, el bàsquet, el tenis taula, l’escacs o les bitlles catalanes

IMG-20170520-WA0003

El passat dissabte 20 de maig va tenir lloc la 1a Festa de l’Esport Inclusiu “Esport per a Tothom” al Nou Parc Central de Mataró, organitzada per Fòrum Salut Mental amb la participació del Centre de Formació i Prevenció, Maresme Continuum, Salut Mental Catalunya, Arep i la Colla Maimakansu. La jornada, que era oberta a tothom, va aplegar més de cent persones van poder gaudir d’un matí a l’aire lliure i practicar diferents activitats esportives.

En concret van ser cinc les disciplines en que podien participar els assistents a la jornada. A la pista de futbol vam poder veure els ex-futbolistes José Antonio “Pepito” Ramos i Paco Clos, que van compartir els seus coneixements amb els equips formats per l’ocasió. Al camp de bàsquet vam comptar amb jugadors que recentment van ser campions dels Special Olympics a Reus i molta gent també es va animar a practicar Tenis Taula, Escacs o Bitlles Catalanes, una activitat pròpia de casa nostra.

18556898_1938437263094544_2536410276275637240_o

D’altra banda, la festa va reunir una representació del consistori que va venir a donar suport a la iniciativa. En concret van assistir al Nou Parc Central l’alcalde de Mataró David Bote, el Regidor d’Educació i Treball Miquel Àngel Vadell, el Regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa Joan Vinzo, la Regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social d’Habitatge Isabel Martínez i el Regidor d’Esports Josep Maria Font. Tots ells van agrair a la organització la consecució d’aquesta jornada inclusiva i el seu valor des d’un punt de vista social.

Per últim, també es va celebrar un sorteig amb obsequis molt interessants que van ser repartits entre els participants. Entre ells hi havia dos viatges en helicòpter per Barcelona, diversos dinars en restaurants de la ciutat o samarretes signades per Neymar Jr i els esportistes mataronins Carles Aleñá (futbol) i Albert Ramos (tenis).

18527441_1938436983094572_541589202937212807_o

Aquesta 1a Festa de l’Esport Inclusiu va ser una presa de contacte amb la població de la ciutat per tal de començar un camí junts per la normalització dels conceptes relacionats amb la salut mental. La jornada va ser finançada amb els diners recaptats en les Marxes de Salut Mental que se celebren cada novembre des de fa cinc anys i sobretot es va poder fer realitat gràcies a la col·laboració de nombrosos patrocinadors que van oferir la seva ajuda desinteressadament.

Van patrocinar la Jornada:

Players, Grup Disbesa / Darnés, Disco Mòbil Quim, Claraboia, CatHelicopters, Bar La Morera, Cafeteria Pizzeria Isaac, Perruqueria Yerani, Vital Harmony i AE Boet Mataró.