Mesos intensos en el taller d’horticultura ecològica de Prelaboral

Mesos intensos en el taller d’horticultura ecològica de Prelaboral

Aquestes últimes setmanes han estat especialment dures per les persones que assisteixen a l’hort de Sant Miquel de Mata. Han estat treballant per a realitzar solcs a les basses i plantar. Ara ja sí, toca recollir els fruits. El reg gota a gota davant la manca d’aigua és responsable i sostenible, però també requereix de més esforç, especialment durant els mesos estivals.

Per sort, aquesta feina es realitza sota el mestratge d’en Leo, coordinador voluntari des de fa gairebé una dècada. Una persona molt valorada a l’entitat. Podeu conèixer la seva tasca a través de l’entrevista que li vam fer un temps ençà.

Un taller per ajudar a adquirir hàbits laborals i personals

La formació en horticultura ecològica és una proposta de les que es fan des del servei Prelaboral. El seu objectiu és ajudar a joves i adults atesos des de la xarxa de salut mental a que millorin en competències i adquireixin hàbits que els ajudin a trobar feina quan sigui el moment.

En Leo, a banda d’ensenyar-lis les tècniques per a treballar l’hort de manera sostenible, vol posar el granet de sorra per la seva recuperació personal, transmetent-los valors com el treball en equip i el companyerisme. De ben segur que un dels que han après durant els últims mesos és la perseverança i la constància. Han estat necessàries per a poder recollir els fruits, literalment.