Milcaps, el nou projecte d’Alterarte amb l’artista Marcel·lí Antúnez

Milcaps, el nou projecte d’Alterarte amb l’artista Marcel·lí Antúnez

El programa artístic del CFP i el cofundador de La Fura dels Baus presenten una nova acció artística amb la participació d’estudiants de batxillerat de Mataró

 

Aquest dijous 4 d’octubre s’ha presentat al nou Centre Alterarte el projecte Milcaps, una col·laboració entre el programa Alterarte del Centre de Formació i Prevenció juntament amb l’artista de tecnologies digitals i cofundador de la famosa companyia de Teatre La Fura dels Baus. Aquest projecte compta també amb la participació del Centre d’Higiene Mental Les Corts i d’estudiants de batxillerat artístic de l’Institut Alexandre Satorras de Mataró.

 

Tal com indica el nom de Milcaps, aquesta nova acció artística tindrà com a objectiu la creació d’una figura entre tots els participants feta a partir de caps construïts amb diverses tècniques, entre elles ampolles de plàstic. Això culminarà amb una performance en la que l’obra es consumirà en flames, simbolitzant la llibertat del pensament.

 

Durant la presentació Marcel·lí Antúnez ha repassat amb escenes de video les diferents funcions que va interpretar amb la Fura dels Baus i més endavant en solitari. També ha mostrat els seus dibuixos i esbossos com a mètode d’inspiració pels artistes que després crearan els Milcaps.

 

Aquest projecte té la peculiaritat que reunirà en un treball conjunt a persones amb problemes de salut mental i estudiants de disciplines artístiques de la nostra ciutat. Això donarà com a resultat una interessant interpretació de la nostra identitat com a persones i com a col·lectius, ja que com diu Antúnez, “els caps i les cares són la manera amb la qual ens reconeixem els uns als altres”.