Nou-centes persones caminen per la salut mental a Mataró

Nou-centes persones caminen per la salut mental a Mataró

Aquesta marxa anual va comptar en la seva cinquena edició amb el major nombre d’inscrits des de la seva creació

p1670793Fotografia de Salvador Carbonell

El passat diumenge 13 de novembre es va celebrar la Marxa per a la Salut Mental a Mataró, que arribava a la seva cinquena edició. La caminada estava organitzada com cada any per un bon nombre d’entitats, entre elles el Centre de Formació i Prevenció. La marxa va comptar en aquesta ocasió amb 900 assistents, un centenar més que l’any passat, continuant amb la tendència a l’alça que s’observa des de la seva primera cita.

El recorregut va ser el mateix de l’anterior edició. A les 9 del matí els participants van iniciar el seu recorregut a la platja d’El Callao de Mataró. Van seguir vorejant la riera de Sant Simó i van continuar en direcció a les Cinc-Sènies. Un cop superat el tram del barri de Rocafonda i l’autopista, ja gairebé acabava l’itinerari pels més prudents, el més curt, de 8km.

Molta gent però, va seguir pujant fins l’ermita de Sant Martí de Mata, on es van trobar les pujades més exigents i on també es van poder veure les millors vistes de Mataró i un entorn més forestal. A partir d’aquest punt més alt, els participants van agafar el camí de tornada, finalitzant un altre cop al passeig del Callao, on els esperava el seu merescut entrepà i beguda.

img_5284Fotografia de Salvador Carbonell

La marxa, com cada edició, va comptar amb una bona senyalització i un punt d’aprovisionament a mig camí que va ajudar a recuperar forces. No va haver cap incidència durant la seva durada, que va ser entre una i tres hores, depenent del que aguantaven les cames. Els organitzadors doncs, van fer una bona feina perquè ningú s’equivoqués de traçat i perquè tot sortís a la perfecció.

Aquest any s’esperava arribar al miler de participants, però la veritat és que la xifra final de 900 continua sent tot un èxit. En l’edició del 2014, van haver 560 inscrits, el 2015 van ser 820 i aquest any ja s’ha aconseguit arribar a aquests nou centenars. Per tant, es de preveure que la propera vegada, es pugui arrodonir als 1000.

D’aquesta manera serem encara més visibles i podrem seguir fent pinya per a reivindicar la salut mental a la nostra ciutat. I així també ens sentirem més partícips de la feina que entitats i usuaris fan cada dia per a trencar l’estigma i transformar la realitat d’aquest col·lectiu.

La caminada va ser recolzada i organitzada per diverses entitats i empreses com l’Ajuntament de Mataró, Fòrum Salut Mental, Federació Salut Mental Catalunya, Alberplas SL, el Centre de Formació i Prevenció, Maresme Continuum, Epma Solidària, Arep, la Colla Maimakansu, Intersport, Bar La Morera, Claraboia Audiovisual, Forn de Pa Maynou i Disco Mòbil Quim.

Podeu veure les fotografies que van fer de la marxa els nostres companys de la colla Maimakansu en aquest enllaç:

http://bit.ly/2eJCELO