Rebem el diploma PROTEGEmos que certifica que hem desenvolupat una Política de Protecció i Bon tracte a la infància i l’adolescència

Rebem el diploma PROTEGEmos que certifica que hem desenvolupat una Política de Protecció i Bon tracte a la infància i l’adolescència

Recentment hem rebut el diploma que avala que hem treballat una Política de Protecció i Bon tracte a la infància i l’adolescència i que hem elaborat un pla d’acció per la seva implementació.

Ho hem fet amb l’acompanyament d’Educo, organització que vetlla perquè els infants gaudeixin plenament dels seus drets i d’una vida digne. La realització d’aquesta Política ha estat finançada per Fundació La Caixa. Des d’aquí volem mostrar el nostre agraïment a ambdós entitats.

L’any 2021 es va aprovar la Llei Integral de Protecció de la Infància i l’Adolescència enfront a la violència (LOPIVI). Les federacions i entitats del Tercer Sector estem treballant per establir els protocols necessaris per garantir un tracte respectuós i el ple compliment dels drets dels infants que atenem.

La realització d’aquest Protocol institucional és el primer pas. Està coordinat per Salvador Arévalo, Director Tècnic del CRAE que ha estat designat Delegat de Protecció a la Infància pel Consell de l’entitat. És un professional amb una vintena d’anys d’experiència atenent a infants. Un Protocol que, a més, ha comptat amb la feina d’una desena de persones treballadores del CFP. Són professionals que atenen a infants, joves i adolescents i de serveis transversals, com ara Recursos Humans.

Aquest mes de Setembre començarem la difusió entre tots els equips i la implementació del Pla. Una tasca importantíssima per a protegir els nens i nenes que acompanyem i per a fer prevenció perquè situacions irrespectuoses cap a ells mai s’arribin a produir.  Tota mesura és positiva quan es tracta de vetllar perquè creixin en un entorn sa, respectuós i amable.