
23 oct. Taps Up, el programa solidari de recollida de taps, fa la seva primera entrega immers en una etapa de canvis
Taps Up és una d’aquelles iniciatives solidàries que tenen en el seu ADN un treball comunitari en totes les seves vessants. És un programa del SRC Burriac que consisteix en la recollida de taps de plàstic per a col·laborar amb una altra entitat. Aquest projecte es duu a terme en col·laboració amb l’associació Arep, que atén a col·lectius amb una problemàtica de salut mental com el CFP Maresme.
Fins fa ben poc, les recaptacions es destinaven a “Miradas que hablan” una entitat que vetlla per la cura de la síndrome de duplicació MECP2. Malauradament, aquesta ha hagut de deixar de dur a terme aquesta iniciativa. Quan vam rebre aquesta noticia ens vam plantejar què passaria amb aquest programa, tan arrelat al SRC Burriac. Finalment, tot es va alinear perquè poguéssim tornar a reprendre’l.
El projecte es seguirà duent a terme en col·laboració amb Arep i els taps recollits es destinaran a la Fundación Española de Mastocitosis, a través de la campanya “Transportamos Esperanza” de GLS Spain.
Aquesta setmana s’ha realitzat la primera entrega i esperem que aquesta sigui l’inici d’una nova etapa plena d’accions solidàries.
Canvi de realitat, canvi d’imatge
Aquesta és una nova etapa en el programa ja que, degut a la crisi sanitària va quedar parat i, després, ens hem hagut de replantejar el projecte fins arribar a una altra associació a la que destinar els taps.
Aviat presentarem un nou logotip identificatiu. Un projecte que ja estava previst però que arribarà en un moment idoni, davant del canvi de paradigma i d’actors que participen al programa.
Voluntaris, l’ànima de Taps Up
Taps Up compta amb dues persones voluntàries. La Laura, usuària del SRC, coordina el programa. Tal i com comenta la psicòloga referent del programa Laura Gómez “ Em treu molta feina. Es pot dir que pràcticament el porta ella”. L’Albert és una persona molt vinculada a Arep i s’encarrega de fer el transport dels taps.
El procés comença amb la recollida de taps a diferents punts de Premià de Mar que realitza la Laura. Els taps es guarden al SRC i, quan la Laura i l’Albert queden, els porten a Arep. Aquesta entitat gestiona l’enviament a la recicladora i, els beneficis que se n’obtenen, es destinen automàticament a l’associació comentada. Així doncs, ambdós són els que fan possible que aquest programa es faci realitat.
Aquest projecte és totalment escalable i hi podrien participar més voluntaris/es i, inclús, fer recollida de taps a altres poblacions.
Persones ateses per l’entitat que esdevenen voluntaris d’un programa fent-se’l seu i, alhora, que dediquen temps i esforços per ajudar a persones que pateixen dolències que no tenen res a veure amb la salut mental, que conté la possibilitat de créixer i fer partícip a tantes persones com sigui possible. Un treball autènticament comunitari en el que participen professionals i persones ateses de diverses entitats, amb un fi solidari.