Tretze usuaris del CFP participen al taller “Cuina sense pares”

Tretze usuaris del CFP participen al taller “Cuina sense pares”

L’activitat pretén ensenyar a preparar plats econòmics i saludables als joves per tal de que es puguin valer per si mateixos a la cuina i adoptin una dieta equilibrada

cuina_pares1

El passat dijous 9 de juny a la tarda, tretze usuaris del Centre de Formació i Prevenció van participar al taller “Cuina sense pares” al mercat de la Plaça de Cuba de Mataró. Aquesta iniciativa aspira a que els i les joves puguin aprendre a desenvolupar-se a la cuina fent plats senzills però variats i saludables. L’objectiu és que aquestes persones s’animin a preparar-se el menjar en els casos en que no tinguin la possibilitat de que els hi cuinin altres persones i que ampliïn el seu catàleg de receptes per tal de portar una alimentació sana i equilibrada.

El taller, promogut pel Departament de Salut de l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona va durar dues hores, en les quals els i les usuàries del CFP van preparar dos plats: cuscús i salmó a la taronja, que després es van poder emportar en una carmanyola. Els tretze participants a l’activitat venien de diversos serveis del CFP: set són usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària, cinc del servei prelaboral i un és un jove de les Llars amb Suport que té l’entitat.

cuina_pares2

Durant el taller, també se’ls va informar del lloc web www.cuinasensepares.cat, un portal destinat a oferir propostes i consells sobre els hàbits d’alimentació. A més, aquest lloc web conté una llarga llista de receptes de dinars i sopars per fer a casa. Els i les usuàries del centre van sortir molt satisfets d’aquesta experiència i van aprendre molts trucs per seguir practicant amb nous plats i adquirir un compromís major amb la seva dieta diària.