Visita de membres de l’Ajuntament de Mataró per preparar el projecte El Bosc Viu

Visita de membres de l’Ajuntament de Mataró per preparar el projecte El Bosc Viu

José Antonio Ricis Saavedra, regidor de Verds Urbans i Rosa Busqué, Tècnica d’Urbanisme de l’Ajuntament de Mataró visiten diferents espais amb el Llibert Clupés, cap de serveis comercials del CFP i Jordi Canal, responsable de Solars, per preparar la col·laboració pel projecte El Bosc Viu, recuperació de l’ofici del Bosquerol.

La visita va consistir en veure part dels boscos de Canyamars – Can Xerrac- i espais de zones verdes de Mataró per iniciar una col·laboració dins el projecte El Bosc Viu, que té per objectiu canviar la gestió forestal i de l’aigua, per evitar la desertització i augmentar els nivells freàtics i, paral·lelament recuperar l’ofici del Bosquerol.

El Bosquerol és un professional que es dedica a l’aprofitament forestal. Aporta un valor afegit als productes del bosc garantint la preservació i la sostenibilitat del territori seguint els principis de l’economia forestal,  que busca l’evolució i gestió de l’ecosistema aprofitant els factors ecològics.

Els avantatges d’aquest nou projecte són la recuperació d’aquest ofici, la formació de persones dels col·lectius de risc d’exclusió social que atén el CFP i la creació de nous llocs de treball per ells/es

Esperem que aquest nou projecte surti a la llum i sigui molt productiu per millorar la gestió forestal i per crear llocs de treball pels col·lectius que atenem.