Meditació, proposta de la Laia de Pati Interior

Meditació, proposta de la Laia de Pati Interior

La Laia, del programa Pati Interior del SRC Maresme és meditadora des de fa molts anys, comenta que el confinament li està anant molt bé i us explica com fa les meditacions per si us hi voleu animar.

 

Proposta de meditació de la Laia

Meditar és molt senzill, si no et compliques la vida, jo medito amb un mantra: “Yo soy” Aquest mantra s’ha d’anar repetint dos cops: “Yo soy, yo soy”, etc. Quan te n’adones  de que estàs dient o pensant una altre cosa, no t’enfadis, tornes a dir “Yo soy, yo soy”. I si pots deixes passar els pensaments com si fossin núvols. Si t’enganxes als teus pensaments tornes a dir “Yo soy, yo soy”, sense enfadar-te. T’has equivocat? La resposta és no. Simplement deixa anar el pensament i torna a dir el mantra: “Yo soy, yo soy”.

El temps correcte de meditació són vint minuts, has de tenir un rellotge a prop i anar obrint els ullets per veure quan de temps va passant. Quan hagin passat els vint minuts deixes de dir el mantra i descanses mínim de dos a cinc minuts abans d’obrir els ulls. Aquests dos o cinc minuts són sagrats, s’han de fer perquè si obres els ulls i t’aixeques de cop et pots marejar.

I ja està, la resta de coses com la respiració o la meditació són automàtiques… el cos ja sap meditar, som nosaltres que no ho recordem, però el nostre cos ho sap fer perfectament.