Entreguem els premis de la quarta edició dels Jocs Florals

Entreguem els premis de la quarta edició dels Jocs Florals

La quarta edició dels Jocs Florals, el certamen de poesia i narrativa breu que celebrem emmarcat en la Diada de Sant Jordi, va finalitzar el divendres amb l’entrega de premis.

Les organitzadores del concurs, Carla Budó i Carla Cruells, Educadora Social experta en salut mental i responsable de Comunicació del CFP, respectivament, van explicar que durant aquesta edició s’ha tingut especialment en compte donar protagonisme a les persones ateses. A banda de ser el col·lectiu al que es destinen els Jocs Florals, han format part del jurat i també han fet actuacions durant l’acte.

Els Jocs Florals cerquen col·laborar en la recuperació de les persones que conviuen amb una problemàtica de salut mental, oferint-los participar d’aquesta activitat i mostrar les capacitats literàries que tenen. També, crear sinergies entre entitats maresmenques i enfortir el vincle entre elles. Enguany hi ha participat persones ateses des d’El Molí d’en Puigvert, Fundació el Maresme, l’Hospital de Mataró i el CFP.

 

Presència de persones ateses, professionals i representants institucionals

L’entrega de premis es va fer a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró. Hi van estar presents les persones guanyadores i els seus acompanyats, representants institucionals, com Laura Seijo i Pilar Guardeño, Regidores de Salut de l’Ajuntament de Mataró i de Premià de Mar, professionals del CFP, persones ateses i persones vinculades a l’entitat d’una manera o altra.

En total, una seixantena de persones vam compartir aquest acte.

Més que una entrega de premis, un acte on mostrar les capacitats creatives del col·lectiu

Com comentàvem, la presència de persones ateses ha estat un element vital en tot el procés. Així mateix va ser a l’entrega de premis. L’acte es va iniciar amb els parlaments institucionals. El primer va ser el d’en Jaume Clupés, Director General del CFP, que va destacar que “ Avui deixem de parlar de salut mental per parlar de creativitat”. Per la seva banda, Laura Seijo, Regidora de Salut i Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró, els va cloure llegint un emotiu fragment de cadascuna de les obres guanyadores. Seguidament, en Daniel, que havia estat vinculat als recursos del CFP, va presentar el seu poemari “Com la vida s’esmuny” i persones que acompanyem des del SRC Maresme van fer una representació en homenatge a Jacint Verdaguer. Després va arribar el moment més esperat: l’entrega de premis i la lectura de les obres guanyadores.La trobada va acabar amb la visita a l’exposició Col·lectiva d’Alterarte, que estava exposada a la  biblioteca i una estona distesa de piscolabis.

 

Esperem retrobar-nos l’any que ve!