La segona seu de Llibre Actiu, ubicada a Premià de Mar, ja és una realitat

La segona seu de Llibre Actiu, ubicada a Premià de Mar, ja és una realitat

Llibre Actiu, la llibreria d’intercanvi gratuïta de l’entitat va obrir ahir les seves portes a Premià de Mar. Concretament, al Servei de Rehabilitació Comunitària Burriac, situat al Passatge Burriac número 3. El concepte és exactament el mateix que la llibreria pionera, la de Mataró: és un espai on poder portar llibres i emportar-te’n tants com n’hagis dut, essent 3 el màxim cada vegada que hi vas. D’aquesta manera donem una segona vida als llibres, incentivem la cultura gratuïta i, també, la reutilització.

 

La importància del voluntariat

L’ànima de Llibre Actiu són les persones voluntàries. Elles gestionen la llibreria de forma altruista. A  Mataró hi ha persones que hi porten tota una vida allà. És el cas de la Yolanda, més d’una dècada essent-ne voluntària.

El voluntariat a la llibreria està obert a tota la ciutadania però, sovint, les persones voluntàries han estat o estan vinculades a serveis que atenen a persones que conviuen amb una problemàtica de salut mental del CFP. Així doncs, la llibreria és també un programa comunitari propi que facilita la inclusió comunitària de persones.

A dia d’avui a Llibre Actiu Premià  ja comptem amb set persones voluntàries i això només acaba de començar! Esperem que vingueu i gaudiu de l’intercanvi cultural gratuït.