Usuaris i treballadors del CFP parlen sobre els beneficis de l’esport al Tecnocampus

Usuaris i treballadors del CFP parlen sobre els beneficis de l’esport al Tecnocampus

Els nostres companys van explicar els canvis físics, psicològics i també socials que representa introduïr l’esport en la seva rutina diària

img-20161010-wa0004b

El passat 7 d’octubre, en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, tres usuaris del Centre de Formació i dos educadors de l’entitat  van visitar les instal·lacions del Tecnocampus de Mataró. Davant dels alumnes del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, van explicar que gràcies a la pràctica d’exercici físic han millorat en relació a la seva salut física i mental.

El director del Servei de Rehabilitació Comunitària Maresme, Jordi Escrig, va donar la benvinguda als assistents i va explicar la funció del CFP amb les persones que atén. Després va ser el torn dels usuaris, que van donar a conèixer la seva experiència personal en els beneficis tant corporals com mentals que ha suposat introduir l’esport en les seves vides. En el seu cas, ha estat el bàsquet l’activitat que els ha permès adoptar hàbits més saludables i canviar les seves rutines.

Just després, Jordi López, educador del CFP, va parlar sobre l’exercici aplicat a la salut mental. López va donar a conèixer la importància dels canvis físics, psicològics i també socials de la pràctica esportiva. El fet de pertànyer a un grup, competir, mostrar-se davant els altres o establir unes noves prioritats del dia a dia per tal d’incloure-hi l’esport.

Finalment, un voluntari del grup de Maimakansu (grup marxaire de Mataró) va explicar també la seva evolució individual de la malaltia mental, gràcies a la pràctica de les maratons, mitges maratons, i caminades populars.

Va ser una jornada en la qual els alumnes presents van aprendre més sobre la relació esport – salut mental. Perquè si l’exercici ja és bo per a qualsevol persona, encara ho és més per a les que necessiten una mica més de motivació per a reestructurar la seva realitat.